maanantai 3. elokuuta 2015

Parveke

Pellettisavukin voi olla kaunista.
Eilen illalla oli muuten aika komea, mutta harmillisen lyhyt ukkonen. Olin jo aika innoissani kun jyrinää kuului n. kolmen kilometrin päästä ja välähdyksetkin näkyivät selvästi, mutta ei se sitten tullut sen lähemmäksi. Vettä se toi n. 10milliä.
Tänään onkin sitten ollut kaunis päivä ja lämpötilakin nousi reilusti yli +20C. Juuri sopiva päivä tilata mansikoita! Saatiin istua takaterassilla putsaamassa niitä ja katsoa miten tuo kaksijalkaiseksi muuttunut napero viipotti edestakaisin ympäri pihassa ja kävi välillä hekmassa mansikan tai pari jatkaakseen sitten taas matkaansa.



Sitten itse asiaan. Meillä on aika pitkä ja kapea parveke jonka sisustaminen on aina ollut vähän ongelmallista. Siinä kun käy helposti niin että kaikki on siinä seinän vieressä että olisi tilaa kulkea kaiteen puolta. Olen tähän asti laittanut sinne joka vuosi parvekeruukkuihin tuoksuhernettä ja joskus piikkikurkkuakin, mutta joku talvi linnut veivät talvehtimassa olleet siemenet ruukusta. Eli se siitä sitten.
Ruskeat bambuverhot suojaavat pahimmalta auringolta
joka paistaa suoraan parvekkeelle joskus puoliltapäivin ja siitä iltaan asti.
Kun on näinkin suuri piha niin parveke jää helposti vähän turhaksi. Tänä vuonna kuitenkin päätin että nyt se otetaan ihan oikeasti hyötykäyttöön. Meillä ei ole kasvihuonetta, mutta talon seinät antavat vähän lisäsuojaa joten uskaltauduin laittamaan tomaatit ruukussa parvekkeelle (en ole ikinä ennen kasvattanut itse tomaatteja, mutta seurannut kyllä lapsena vierestä kun äiti kasvatti niitä) ja parvekeruukkuihin meni ihan tavallinen ruokaherne. Harmi että tämä viileä kesä on ilmeisesti viivyttänyt molempien kasvua enkä ole yhtään varma että saan kummastakaan minkään laista satoa. Mutta ei luovuta ihan vielä toivosta!

Herne






Muutenkin olen nyt onnistunut lopulta luomaan sisustuksen joka omsta mielestäni on vähän vähemmän putki kuin ennen, mutta silti on tilaa kulkea ja parveke on käytännöllinen. Ainoastaan pöydän ääreen mahtuu tällä hetkellä vain kaksi ruokailijaa. Mutta ei sinne vielä tänä kesänä tarvitse sitä useamman mahtuakaan.
Partyliten lampetit löysivät lopulta muutaman vuoden kaapissa piilottelun jälkeen paikkansa parvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti