tiistai 28. huhtikuuta 2015

Luonto herää

Päivän ylin lämpötila varjonpuolen mittarista oli +16c. Puolipilvinen poutapäivä alkaa olla takana.

Sinililja kukkii
Aamu meni harrastuksissa ja asioilla, mutta kun kymmenen jälkeen kotiuduttiin niin pääsin nauttimaan lämmöstä kun nukutin tyttöä pihassa. Sitä en tiedä miksi en sitten tullut lähteneeksi kävelylle vaan lykin tyttöä vaan takapihalla. Ehkä ajattelin että uni veisi voiton nopeammin kun oli rankka aamupäiväkin takana. No sainpa nauttia ulkoilusta pidempään :)

Ruohosipuli
Päivä menikin valitettavasti aika pitkälti sisällä hioessa ja imuroidessa. Mutta ehdittiinpäs iltapäivällä olla tunnin verran ihan vaan pihallakin tytön kanssa. Kun ei tarvinnut tumppuja niin suuhun meni kaikenmoista jännää. Komeasti nouseva ruohosipuli ja voikukkakin meni suuhun ilmeenkään värähtämättä.
Minä puolestani istuin kamera kaulassa ja kuvasin kaikkea hauskaa tai kaunista mitä ympärillä näkyi.
Toinen koirista joutui pulaan kun puupalikka tarttui hampaaseen. Minähän sen jouduin lopulta auttamaan irti.
Kasvu on nyt ihan muutamassa päivässä tuntunut ryöhähtävän kunnolla käyntiin. Katselin tuossa että kohta saisi melkein leikata ruohon (no ei kevään ensimmäistä ihan niin aikaisin, mutta pituutensa puolesta voisi) ja ruohosipulitkin ovat niin isoja että niitä voisi melkeinpä poimia. Herukoissa on isot lehden alut.

Ensi yönä pitäisi pysyä 4-5 astetta plussalla, mutta seuraavana yönä pitäisi ennusteiden mukaan tulla vettä ja räntää. Loppuviikon sää näyttäisi aika lämmintä, mutta vaihtelevaa. Väliin aurinkoa ja väliin vettä.
Mustaherukka







Kalikka hampaassa

Vauhti päällä
Paukut juostu loppuun.
Putapilviä
Narsissit


Ruohosipuli joka muutti kukkapenkkiin viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti