maanantai 27. huhtikuuta 2015

Sateen tuoksu

Täytyy kyllä tunnustaa että kun on viettänyt ison osan päivästä sisällä hiontapölyn keskellä niin onpa ihanaa kun parvekkeen ovi on auki ja sieltä tulee raikas sateen tuoksu. Jos sade on muuten tänään ollutkin häiritsevä tekijä niin nyt kyllä nautin täysin henkäyksin raikkaasta sadeilmasta. Tuo on vielä oikein sellainen viileän kesäsateen tuoksu. Ei tuoksu syksyltä tai oikein edes keväältä vaan nimenomaan kesältä.

Twitterin puolella jo mainostinkin, mutta nyt on käynnistymässä sammakko- ja matelijatutkimus ja siihen voi osallistua omien havaintojensa kera. Täällä voi samalla testata tunteeko kotimaan sammakot äänestä tai entäpä kuvasta.
Minulta jäi valitettavasti osallistumatta nyt tähän Ylen luontokuvakisaan. Otin ensimmäisen kuvan nukkuvasta muurahaiskeosta keskellä edellisvuotisia heiniä ja roskia. Sitten odotin kaunista ja aurinkoista päivää kun muurahaiset olisivat oikein vilkkaita ja ehkä ruohokin pilkistäisi hiukan pesän reunoilla. Kakkankikkareet mitään aurinkoista päivää tullut. No taisi olla yksi tai kaksi, mutta silloin en joko muistanut tai sitten ei ollut kamera matkassa. Että se siitä. Mutta ehkä ihan kaikkeen ei aina tarvitsekaan osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti