torstai 8. tammikuuta 2015

1. Väittämän purku

Lämpötila nollassa. Lumi ei silti ole kovin märkää. Pari pientä lumikuuroa tullut tässä aamupäivän aikana. Nyt ei pakkanen nipistele poskia, mutta silti ei ole räntärölli. Eli niille jotka eivät niin pakkasista perusta olisi nyt aika ihanteellinen talvisää täällä Kanta-Hämeessä.

1. Väittämän purku. Kun ulkoilee hyvin niin nukkuu paremmin.
Totesinki tuossa joskus aiemmin jo että valitsin aika hölmön väittämän tässä elämäntilanteessa. Kun on pieni lapsi kotona niin nukkumiseen vaikuttaa moni muu asia paljon ulkoilua enemmän. Täytyy myöntää että itse en huomannut suurtakaan eroa nukkumisessani niinä päivinä kun ulkoilin hyvin verrattuna niihin päiviin kun ulkoilin vähemmän. Sillä oli huomattavasti suurempi merkitys jumituinko illaksi tietokoneelle ja suhahdin siitä suoraan pikaisen ilta-/yöpalan jälkeen sänkyyn vai poistuinko koneelta jo aikaisemmin ja vieton enemmän aikaa sen tee tai kaakao kupposen äärellä ja rauhoituin. Rauhoittumisen jälkeen uni tuli helpommin. Riippuen toki jäinkö pyörittelemään mielssäni kaikenmoisia turhanpäiväisyyksiä vaiko enkö.

Sen verran havaintoja tein aihetta sivuten että lapsi nukkuu ulkona huomattavasti paremmin kuin sisällä ja vieläpä mitä enemmän paskkasta sen parempi uni. Kun mittari hipoi -15 astetta ja minä tuskailin että onko siellä liian kylmä ja jäätyykö lapsi kokonaan vaikka onkin tosi hyvin topattu niin toinenpa veteli hyvinkin 2-3 tunnin päikkäreitä ulkona.

Minun täytyy tähän väittämään todeta että tällä testauksella ulkoilulla ei ollut juurikaan merkitystä nukkumiseen. Aion kuitenkin ottaa aiheen uudelleen käsittelyyn vielä uudestaan vaikkapa ensi syksynä kun lapsen kanssa ulkoilu on helpompaa ja toivottavasti enimmät yöheräämiset on nähty ja ohitettu. Muistuttakaa minua.

Ps. Sain postilaatikon sulateltua auki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti