keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Lumikenkäilyä ja kantoreppu

Alkuillasta ulkolämpömittari näytti -9C. Vaikka alkoikin jo hämärtää niin olin päättänyt että tänään kaivan lumikengät pellettipölystä. Piti vaan ensin viimeistellä pipo jota olen itselleni neulonut jo joitakin viikkoja.

Pipo on todella paksu ja lämmin. Nyt tuli testattua kohtalaisessa tuulessakin ja hyvin piti korvat lämpiminä. Siinä on paksulla langalla tehty kaksinkerroin taitettu reunus ja korvien kohdalta tulee vielä lärpäkkeet jotka voi kietoa kaulaliinaksi. Että olen nero!

www.tragehilfenvergleich.de
Tytön pakkasin kantoreppuun. Meillä on vanha viininpunainen Ergobaby. Jotenkin se ei vaan ole tuntunut minulle sopivalta. Lapsi jää liikaa irti kantajasta ja selkä kipeytyy. Nyt kokeilin vinkin mukaan nostaa vyötäröhihnan vatsankorkeudelle ja lyhensin olkahihnoja. Oli parempi. Saisi se tuntua vielä paremmalta, mutta oli tuo jo huomattava parannus.

Sitten vaan vanhat jostain Netanttilasta tms. ostetut lumikengät jalkaan. On muuten todella kevyet ja hyvät kävellä ne kengät. Aika keskikokoinen kantoala on niissä, mutta tällaiselle tappijalalle ei paljon suurempia voisi kuvitellakaan.

Matka joka mentiin pitkin peltoja oli varmasti alle kilometri, mutta kyllä tuntui jaloissa. Aika kylmiltään lähdin tarpomaan melko rauhallista tahtia jonka yritin pitää koko lenkin ajan yllä. Viimeksi olen lumikenkäillyt toissatalvena. Viime talvena ei edes ollut lunta niin mitäpä sitä olisi mudassa niillä tarponut (vaikka olisi siinäkin saattanut olla ideaa). Nyt vielä ylimääräinen 6 kilon paketti selässä.
Oli jalat aika lopussa kun pääsin pihaan, mutta kun sain kengät pois ja huilailin pari minuuttia niin tuntui että energiaa olisi ollut paljon enemmän kuin ennen lähtöä. Kannatti käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti