maanantai 12. tammikuuta 2015

2. Väittämä: Ulkoilu ei ole säästä kiinni vaan varusteista

Kaunis pakkaspäivä houkutteli aamulenkille. Valitettavasti tuuli vähän torbedoi suunnitelmia ja lenkki jäi välitettavan lyhyeksi. No tuo pienikin pyrähdys silti piristi ja kyllä kannatti lähteä.

Tuulisella säällä on muuten tosi vaikea löytää sopivia vaatteita. Tuntuu että pitäisi olla paljon päällä että tarkenee, mutta jos ilma ei muuten ole mitenkään super kylmä ja lähtee kävelemään vaikka vaan ihan rauhakseen niin kohta hiki virtaa. Silti jos ottaa hupun päästä niin korvat jäätyvät. Hanskat pitää olla kunnolliset joissa sormien välit litisevät kun lapasista tuuli puskee läpi. Paksuommat toppahousut pitää vetää jalkaan kun tuulipuvun housut vaikka tuulta pitävätkin ovat ihan liian kylmät.
Tästä syntyykin seuraava väittämä.

2. Väittämä: Ulkoilu ei ole säästä kiinni vaan varusteista
Vaikka tänään pukeutuminen epäonnistuikin niin olen silti aika vankasti sitä mieltä että tämä väittämä pitää paikkansa. Kesällä se voi olla eri juttu kun saattaa olla liian kuuma vaikka olisi ilkosillaan, mutta talvella vaatteiden määrää ja laatua pystyy säätelemään säähän sopivaksi.
Minulla eitosin ole esimerkiksi huurustuvia silmälaseja tai muita vastaavia ulkoilua tietyssä säässä hankaloittavia juttuja, mutta siksipä olenkin hyvä testaajayksilö. Olisi kyllä ihan jännä kuulla sellaisten ihmisten kokemuksia joilla on vaikka ne silmälasit. Millaisessa säässä niiden kanssa pärjää hyvin ja millaisessa huonosti. Missä lämpötiloissa ne alkavat vetää huuruun tai jäähän ja millaisia kompromisseja niiden kanssa joutuu tekemään.

Tälle väittämälle annan testiaikaa helmikuunloppuun. Siinä ajassa toivottavasti on ehtinyt olla monenmoisia säitä ja olen saanut testata varustelutaitoani eri olosuhteissa.

Kuvat on otettu vuosi sitten Vähikkälästä Kansalanmäeltä. Jos liikkuu siellä päin niin uskallan suositella mäelle nousua. Ei ole hirmuisen korkea, mutta maisemat ovat kyllä hienot. Tuo yhdessä kuvassa näkyvä punainen mökki on tuttujen omistuksessa ja vuokrattavissa. Siellä on hyvä sauna ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti