maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen oikein keväinen päivä

Päivän ylin lämpötila keittiönmittarin (varjon puolella) mukaan +8C. Puolipilvistä tai aurinkoista koko päivän ja se sai kyllä liikkeelle kohtalaisesta tuulesta huolimatta.

Käytiin aamupäivällä pitkällä kävelyllä koirien ja tytön kanssa. Kaikki (jopa minä) käyttäytyivät mallikelpoisesti. (Tai ehkä muut käyttäytyivät koska minä käyttäydyin.) Askelmittari näytti lenkin jälkeen 8000 askelta, mikä on minulle aika hyvin pelkästään aamupäivän aikana kerätyksi.

Toissapäivänä nähtiin ensimmäinen joutsen ja tänään kolme lisää. Juttelin naapurinukon kanssa ja hänen mukaansa joutsenet ovat vajaan kuukauden etuajassa.

Päiväruuan jälkeen päräistiin uudestaan pihalle ja tällä kertaa kameran kanssa. Auringossa tulee parempia kuvia kuin harmaassa säässä. Tuntuu että melkein jokainen kuva onnistuu, kun vertaa hämärään säähän missä yli puolet kuvista tärähtää tai jää valjuksi tai harmaaksi. Tosin keskityin lähinnä kuvaamaan tyttöä ja unohdin maisemat, mutta tuli otettua muutama kevätkuva teitäkin varten.

Toinen koiristamme käy aurinkoenergialla. Kesälläkin pitää aina etsiä se kaikista aurinkoisin ja kuumin paikka mihin asettua makuulle. Tavoilleen uskollisena se nytkin asettui aurinkoon poseeraamaan minulle. Toinen karvakorva taas nauttii enemmän talvesta ja ottikin ilon irti viimeisistä takapihan lumenrippeistä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti