maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kyselyä pystyyn

Tuulista, lumi- ja räntäsadetta ja iltapäivästä asteen verran plussa. Todella kalsa ja kostea sää. Ikävä ulkoiluilma. Ehkä siksi askeltavoitteet näyttävät tänään saavuttamattoman etäisiltä.


Mustaherukan oksa.
Lumi maassa tänä aamuna.


Eilisestä väittämän avauksesta innostuneena tekaisin tänään pienen kyselyn siitä miten ihmiset noin yleensä suhtautuvat säähän tai siihen jos säästä valitetaan. Olen elänyt siinä perusolettamuksessa että pääosin ihmiset pitävät lämpimästä ja aurinkoisesta, mutta vuosien myötä on tuttavapiiristä paljastunut yllättävän monia jotka nauttivat enemmän viileästä tai jopa sateisen harmaasta säästä. Haluan siis vähän kartoittaa millainen on mielipidejakauma ja onko esim. maalaisten tai kaupunkilaisten ulkoilutottumuksissa eroja. Lähtevätkö jommatkummat herkemmin ulkoilemaan. Äkkiseltään luulisi että maalla tulee enemmän liikuntaa ja ulkoilua, mutta maalla asuvana huomaan että kun kaikki matkat kauppaan tai kavereille tai minne tahansa on kuljettava autolla niin tällaisesta siirtymisestä ei tulekaan ulkoilua. Ulkoilu tulee joko oman pihan hoidosta tai sitten pitää lähteä ihan asiakseen lenkille. Eli voisivatko kaupunkilaiset ulkoillakin maalaisia enemmän?
Poraudun myös siihen ikuiseen kysymykseen että onko sää koskaan huono ja saako säästä valittaa. Käy siis kertomassa mielipiteesi! Linkki kyselyyn on tässä http://goo.gl/forms/wbDEdrEh6r
Palaan aiheeseen kunhan olen saanut kerätyksi edes jonkimoisen läjän vastauksia että niistä pystyisi jotakin päättelemään.
Kevään ensimmäiset tulokkaat. Oletan että ovat sinililjoja, mutta katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti