sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Varusteleka

Olen vuosia ollut Varustelekan uskollinen asiakas. Varusteleka on kauppa joka myy armeijatavaraa ja
retkeilyvälineistöä. Armeijan vaatteet ovat yleensä kestäviä ja tyylikkäitä sekä tarkoitukseensa sopivia. Ne ovat minulle myös tyyliseikka vaikka enemmän painotankin käytännöllisyyttä. Niissä on vain yksi ongelma. Ne on monesti suunniteltu isoille miehille ja minä olen pieni nainen. Pieni nainen joka reputti ompelukoneen ajokortin kahdesti...

Olen tehnyt hyviä löytöjä, mutta myös hutiostoksia. Ostin kalliit HAIXin maiharit ja vuoden päästä päädyin ostamaan muualta oikeat vaelluskengät ja arvatkaa kummat jäivät keräämään pölyä. No ne maiharit. Ero on siinä että maiharit ovat pitkävartisemmat, kovemmat ja epämukavammat. Vaelluskengät antavat myöten, mutta silti tukevat tarpeeksi ja hengittävät, ne pitävät paremmin vettä ja ovat kaikin puolin mukavammat. Toki maiharit ovat tyylikkäämmät, mutta kun oikeasti lähden ulos niin valitsen vaelluskengät.
Olen ostanut todella tyylikkään kansitakin joka kuitenkin on pykälän verran liian suuri (silti pienintä saatavilla olevaa naisten kokoa) ja joka on niin lämmin että se pitäisi pukea päälle vain kun tuulee, tuiskuttaa ja on kunnolla pakkasta, mutta niin lyhyt että sen kanssa pitäisi olla kunnolliset toppahousut. Toppahousut vaan syövät tyylikkyyttä huomattavasti ja siksi valitsen yleensä niiden kanssa ihan tavallisen toppatakin jossa voi rauhassa rymytä. Miten epäkäytännöllinen, mutta ihana vaate tuo takki. Siellä se roikkuu kaapissa ja puetaan päälle kahdesti vuodessa.

Olen minä tehnyt myös hyviä löytöjä. Erilaiset huivit ja putkikaulurit ovat osoittautuneet hyviksi hankinnoiksi. Olen naisten BDU-reisitaskuhousujen suurkuluttaja. Yksiäkään en ole saanut vielä puhki vaikka olen vuosia käyttänyt (yhden vanhimmat melkein), mutta parit on jääneet pieneksi ja raskauaikana ostin miesten mallia, mutta nyttemmin ne ovat jääneet kaappiin kun ovat liian suuria. Vyön kanssa menee, mutta tykkän etteivät housut sentään niin paljon saisi lököttää. Hyvät ulkorönttöhousut kuitenkin. Niiden kestävyyttä on testattu konttaamalla vuosia päiväkotilasten kanssa pitkin lattioita.
Meidän takapihan laavu on juntattu maahan Lekasta ostetuilla yli puolimetrisillä vaarnoilla ja hyvin pysyy pystyssä (näitä ei kannata lähteä etsimään sillä ostettiin viimiset). Vähän pienemmillä metallisilla on laitettu pressutalli ja hyvin on sekin kestänyt tuulet ja tuiverrukset.
Kaasunaamarilaukku on ehdottomasti toimiva ja hyvä olkalaukku jokapäiväisiin menoihin. Tarpeeksi suuri että sinne mahtuu tarvittava, mutta tarpeeksi pieni ettei ole hankala raahata. Jos oikein kevyesti pakkaa niin parin-kolmen tunnin reissulla sinne saa omien lompsien ja aurinkolasien liskäksi hyvin pakattua myös lapsen varavaatteet, pari vaippaa, pienen pyyhkeen ja kosteusliinoja. Pari erillistä taskua (ainakin minun yksilössäni) pitävät hygieniakamat kivasti erillään ja niin etteivät lentele ympäriinsä kun vaikka kaupassa kaivaa lompsaa. Kirsi Valto on tuunannut näistä todella sieviä värjäämällä ja askartelemalla niihin pöllön kuvat.
Lekan myymät merinovillasukat ovat todella hyviä. Voin suositella.

Lekasta saa harkintaa käyttäen todella hyvää tavaraa ja myös hyvään hintaan kunhan osaa vähän tonkia. Kannattaa kuitenkin käyttää etsiväntaitojaan ja omaa harkintaa sekä katsoa saako vastaavaa tuotetta jostain halvemmalla. Monia ei kyllä ainakaan minun etsiväntaidoillani löydy muualta. Leka kun ostaa varastoonsa myös ylijäämä"roinaa" jota sitten tulee se yksi satsi ja lisää on turha jäädä odottelemaan. Se on myös vaarallinen ostospaikka, sillä sieltä tulee yleensä aina ostettua myös jotain turhaa vaan siksi että se on niin hienoa ;) Vai onko minulla tässä suhteessa vaan huono itsekuri?
Viimisimpänä ostin puolikkaan laskuvarjokankaan. Ajattelin tehdä siitä eräänlaisen katoksen ja riippumaton yhdistelmän tytön sänkyyn. Kangasta on niin paljon että siitä saa varmasti aikaan paljon muutakin. Kankaan tiedän hyväksi sillä minulla on Varustelekalta ostettu laskuvarjokankainen riippumatto. Löysin saman maton vähän myöhemmin Partioaitan liikkeestä halvemmalla. Nyt kun katsoin Partioaitan sivuilta niin ihan vastaavaa ei löytynyt enää ja se minkä epäilisin olevan lähinnä tuota on kyllä kalliimpi. Etsivän työ siis kannattaa, mutta jos on laiska ja tahtoo ostaa vaan ensimmäisestä nettikaupasta mikä vastaan tulee niin voin suositella varustelekaa.

Se onkin sitten toinen kysymys kehen uppoaa Lekan huumori. Omia tuotteita haukutaan häpeilemättömästi jos ne ovat heidän mielestään kehnoja ja vastaavasti ihan yhtä häpeilemättömästi kehutaan ja ylistetään kun heidän mielestään siihen on aihetta. Myös tuotteiden nimistä löytyy särmää. Esimerkiksi jokin aika sitten nousi hirmuinen kohu Vaimonhakkaajapaidasta. Minusta tämä menee vielä ihan huumorin puolelle vaikka aihe onkin arveluttava. Ja tuotto sentään lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Pitää vähän ravistella ihmisiä, se on meille oikein.
Joku aika sitten Varusteleka haki malleja pornomainokseen. No eipä tuosta varmasti ole kenellekään haittaa ja retostakoot jos se heille sopii, vaikka minun makuuni tuo ei enää ole kivaa. Joku muu varmasti tykkää. Se ei silti tarkoita etten ostaisi heiltä tavaraa. En ala boikotoida hyväksi havaitsemaani kauppaa vain siksi että minun mielestäni mopo on vähän karannut käsistä. Sitäpaitsi, asiakaspalvelu on täällä parasta mitä olen nettimaailmasta löytänyt. Tilaaminen on tehty helpoksi ja asioiden selvittäminen myös. Siitä minulla on pelkästään hyviä kokemuksia. Onko joku teistä kokenut asian toisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti