lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kevät hyvässä ja pahassa

Koko eilisen päivän satoi lunta. Välillä vähän märempää ja välillä kuivempaa. Aamulla mittari oli pakksen puolella, mutta noisi aika pian plussalle.
Tänään eiliset lumet muuttuivatkin mössöksi. Vaunuja oli rankka työntää ja alkaa vaikuttaa siltä että Kuomat saa kohta pakata varastoon. Mutta ei vielä. Ne ovat maailman käytännöllisimmät talvijalkineet. Ei nauhoja tai turhakkeita. Pitkä varsi sopii lumihangessa kahlaamiseen ja lämpimätkin ne ovat. Ainut miinus on se että ne eivät pidä vettä sitten yhtään.

Eilen pihassa vieraili pari fasaanikukkoa. Siinä ei ole mitään kummaa. Täällä on fasaaneja enemmän kuin tarpeeksi. Mutta se oli uutta että kaksi kukkoa nokitteli toisiaan pihassa. Tai sitten en vaan ole ennen päässyt näkemään tällaista. Kukot kulkivat yhdessä, mutta aina välillä jompikumpi pörhisteli toiselle ja yritti selkeästi olla kukkona tunkiolla.
Pienempi voitti.
Olin niin odottanut kun alkuviikosta luvattiin viikonlopuksi jopa kuutta plusastetta. No mitä vielä, vesisadetta ja hirmuinen kylmä viima. No se on se kevät. Koskaan ei tiedä saako seuraavana päivänä täyden kesän, marraskuisen räntäräimän vai helmikuisen takatalven. kaikkeen pitää varautua. Urheasti tallattiin silti tytön kanssa pitkä lenkki kun kerrankin pääsi rauhassa lähtemään ilman koiria. Mies jäi kotiin tekemään töitä ja jätin koirat hänelle. Tänään oli kameran vuoro päästä ulkoilemaan. Koirat, tyttö ja kamera samalla lenkillä on jo vähän liikaa. Kaksi kolmesta onnistuu.
Paluumatkalla tien yli lensi ensimmäinen näkemäni joutsen tänä vuonna. Yritin ehtiä napata kuvan, mutta tietysti juuri silloin kamera alkoi temppuilemaan ja kuva jäi saamatta.
Niin kaunis tumma tausta jossa punainen oksa ja ylivalottuneessa pajunkissassa kimaltelevat pisarat.
Joskus sitä yllättää jopa itsensä.

Terrassille jäi kengänjälki.

Sumussa on vaan jotain niin kuvauksellista.

Mitkä harmaan sävyt <3

Kääpä korkean puun latvassa. Tuli taas testailtua kameran zoomin rajoja. ja hyvin toimii.
Lumen puhtaaksi pesemien havupuiden vihreä oikein räjähtää silmille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti