lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pihan laittoa ja sisäsuunnitelmia

Olipa lämmin päivä. Aamupäivällä mittarit näyttivät alle kymmentä plusastetta, mutta kun ei tuullut ihan hirmuisesti. Lenkillä tuli ihan hiki vaikka olin kohtalaisen kevyissä vaatteissa. Tuulipuku ja sen alla ohuet housut, huppari ja toppi.

Aamupäivästä laitettiin vähän pihaa kuntoon. Siistittiin vanha roskanpolttokuoppa niin että siitä saadaa tytölle hiekkalaatikko, laitettiin vähän laattaa ja siivottiin tulevaa perunamaan paikkaa. Alointin myös pikkuhiljaa parvekkeen saattamista kesäkuosiin. Puistelin matot ja järjestelin tuolit paikoilleen. Ne pitäisi tosin pyyhkiä kun ovat keränneet taas hirmusti jotain sontaa. Teen tänä vuonna parvekkeesta enemmän "hyötytarhan". Laitan tomaattia ja hernettä sinne kasvamaan.
Lisäksi meille tulee tosiaan se perunamaa ja sen viereen pieni läntti mihin voi laittaa sipulia, porkkanaa ja muuta mitä nyt tahtoo. Yrttimaa siirtyy samaan yhteyteen. Jos sekin menestyisi siinä paremmin. Vanhassa penkissä on viihtynyt vain ruohosipuli, tilli, persilia ja vesiheinä.
Eilen virittelin humalalle kanaverkon vanhaan pyykkitelineeseen. Meillä on siis pihalla vanha ja ruosteinen metallinen pyykkiteline joka on valettu hyvin tiukasti maahan kiinni ja se on niin korkea että en ymmärrä miten kukaan on ikinä voinut saada ripustettua pyykkejä tuonne. Ehkä maa on painunut vuosien myötä tms. Joka tapauksessa toiseen päähän telinettä ollaan istutettu humala ja toiseen päähän on suunnitelmissa laittaa tytölle kiipeilyverkko. Kunhan tässä joskus kerkiää ja saa aikaiseksi. Tuo ajatus siitä että humala voisi kasvaa kanaverkkoa pitkin on nyt ihan uusi. En tiedä osaako se kiertyä noin tiheään silmukkaan, mutta sittenhän sen näkee.

Tarkoitus oli ottaa päivän hommista kuviakin, mutta kappas kun työn touhussa unohdin kokonaan. Piti ottaa myös uudet kuvat Ylen kevätkuvakisaa varten, mutta sekin unohtui. Taisi olla viiminen mahdollisuus tänään kun huomenna on luvattub sateista. Sääli, tuo palkinto olisi ollut aika hieno (vaikka tuskin olisin sitä voittanut).
Olisi tehnyt kovasti mieli touhuta pihalla koko päivä, mutta piti hyökätä iltapäivästä rautakauppaan. Nyt kun viikolle on luvattu sateita niin ruvetaan sisäprojektina maalaamaan eteistä. Luitenkin varmasti jos on kaunista niin mieli vetää pihalle ja niihinkin hommiin, vaikka se tarkoittaisi maalausurakalle pientä viivytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti