lauantai 26. elokuuta 2017

Luonnon päivä 2017

Tänään liputetaan Suomen luontoa. Meilläkin nostettiin aamulla lippu salkoon sormet kylmästä kohmeina. Samalla saa luvan loppua tämän kesän viirikausi. Aamusta vielä aurinkokin paisteli, mutta minä vedin jo kevyesti topatun takin päälle ja lapsella oli välikausihaalari. Jonkunlainen kaulaliina olisi myös ollut hyvä.


Kun luonnon päivä, liputuspäivä Suomen luonnolle julkaistiin facebookissa siellä alkoi sadella kyynisiä kommentteja luonnon tuhoamisesta ja siitä ettei tällä maalla kyllä ole mitään liputettavaa ennen kuin vanhojen metsien hakkuut ja arvokkaiden luontokohteiden tuhoaminen loppuu.
Varmasti meillä on todella paljon parannettavaa, sitä en kiellä. Minä en liputakaan sille mitä luonnolle on tapahtumassa vaan sille että meillä edelleen on kaunista ja melko puhdasta luontoa. Liputan siksi että arvostan sitä mitä meillä on ja haluaisin sen säilyvän ja joltain osin myös palautuvan muiden eläinlajien käyttöön koskemattomampana. Meillä luonnossa saa kulkea melkoisen vapaasti ja sen antimet ovat jokaisen käytettävissä kunhan muistetaan yhteiset pelisäännöt. Tätä ei monessa maassa pysty tekemään.

En väitä että meidän luontomme olisi jotenkin hienompaa tai arvokkaampaa kun vaikka Afrikan tai Austaralian luonto, mutta ei se myöskään ole sen huonompaa tai vähemmän hienoa. Minulle se on kuitenkin kaikkein rakkain. Sitä haluan kertoa nostamalla tänään lipun salkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti