lauantai 17. lokakuuta 2015

Ei huvita kuvata

Sää on tasaisen kauniin syksyinen. Öisin pikkupakkasta tai lähellä nollaa ja päivisin korkeintaan +10C. Joka päivä on aurinko käynyt kurkistamassa ainakin hetken aikaa. Tällainen kuiva syyssää on kyllä mitä ihanin. Kuitenkin tässä hipsutellaan kohti sitä pimeää ja synkkää aikaa vuodesta kun lehdet ovat pudonneet, illat ja aamut pimenneet eikä vielä ole lunta tuomassa valoa ja iloa ulkoiluihin.
Minulle on iskenyt valokuvaustauko. Jotenkin en jaksa edes ajatella kameran ottamista mukaan ulos. Noita valokuvaseurannan kuvia olen jaksanut ottaa aina kun kykenen (paitsi tänään kun unohdin), mutta muuten ei jotenkin huvita. Tässä eräänäkin aamuna olisi ollut aivan ihania sumuisia ja auringon kultaamia maisemia ja kauniit kuuraiset heinät tien vierellä, mutta en ollut ottanut kameraa. Olin alkuviikosta reissussa tuolla idässä enkä ottanut kameraa. Tässä kuussa on vielä toinen reissu sille suunnalle tulossa ja juuri nyt tuntuu siltä etten halua ottaa kameraa.
Enkä muuten otakaan jos ei siltä tunnu. Tunnen sen verran hyvin itseni että jos nyt väkisin valokuvaan vaikka ei huvita niin kyllästyn lopulta kokonaan. Parempi pitää vaan paussia ja tarttua sitten taas kameraan kun se tuntuu mielekkäämmältä. Sääli vaan että menetän valokuvauksen näkökulmasta nämä kauniit ruskanväriset päivät jolloin maailma hehkuu lämpimissä väreissä. Mutta niin se nyt vaan on. Ehkä ensi vuonna uudestaan.

(Kuva syksyltä 2008)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti