torstai 8. lokakuuta 2015

Pakkanen

Pakkaset tulivat ja veivät minulta tänä vuonna vain yhden pelargonian. Kolmena aamuna on auton ikkunat olleet jäässä ja tänään olivat vielä ennen yhtä kun piti lähteä käyttämään tyttö hammaslääkärissä.

Pakkanen on saanut myös pajut ja pihlajat lopulta tiputtelemaan lehtiään. Ruoho ja lehdet ovat aamuisin kauniin kuuran peitossa ja maailma on kaunis.

Villasukat on kaivettu kaapista, pohdin villahousujen hommaamista ja makuuhuoneen ikkunakin on ollut jo yli kaksi vuorokautta putkeen kiinni. Harkitsen vakavasti untuvapeiton kaivamista varaston kätköistä. Eilen laitettiin kaksi patteria päälle. Keittiöön ja tytön huoneeseen. Aamuisin on jo aika viileää sisällä (+18C). Päivällä lämpöä riittää kyllä liiankin kanssa kun aurinko paistaa suoraan olohuoneen ikkunoihin, mutta se on sen verran hyvä lämmönlähde että varmaan säästää meiltä kyllä jonkun verran lämmityskustannuksia keväisin ja syksyisin.


Tyttö on hyväksynyt lapaset ja rukkaset mukisematta, mikä on minusta ihme kun muistelen päiväkotilapsia. Olin varautunut tappelemaan käsineiden käytöstä, laittamaan karanneen peukalon vähintään viiden minuutin välein takaisin paikalleen ja yleensäkin pukemaan lapasen uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ulkoilun aikana. Mitään tällaista ei kuitenkaan ole ollut! Olen positiivisesti yllättynyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti