sunnuntai 6. joulukuuta 2015

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄN ILTAA

+9C. Tuuli rämisyttää ikkunoita ja sade ropisee kuuroina. Aamupäivällä uskalsimme silti lähteä kävelylle tuonne peltojen keskelle. Lapsi nautti kun sai juosta edestakaisin vesilätäköissä. Pyörällä työnsin lasta niin lujaa kuin uskalsin aina vesilätäkön kohdalla. Vesi lensi korkealle ja lapsi nautti.
Lämmintä ja märkää. Ahvenanmaalla on rikottu itsenäisyyspäivän lämpöennätys, yli +11 astetta.
Jännä kun itse muistelen miten lapsena aina (siltä se tuntui) seisottiin itsenäisyyspäivää edeltävänä perjantaina ringissä Svinhufvudin patsaan ympärillä radan varressa laulamassa Maamme laulua. Joko aika kultaa muistot tai sitten minun lapsuudessani oli oikeasti aina itsenäisyyspäivänä lunta ja pakkasta. Säästä huolimatta tänään on hyvä päivä muistaa ja kunnioittaa oman maamme historiaa ja sen rakentajia.
Tästä aasinsiltana päästään siihen mikä on ehkä paras varuste tähän säähän. Hiostavat sadetakit ja kurapuvut ovat lämpimällä aika huono valinta, mutta kaivoin kaapista kaverin kautta saadun vanhan Suomen armeijan sarkapuvun. Ei muuten päästänyt sadetta tai tuulta läpi. Voin suositella. Ainut miinus oli hupun puute. Pitää siis olla tuon lisäksi sään pitävä päähine.

Tämän kauniin laulun ja juhlavuottaan viettävän säveltäjän kautta toivotan teille hyvää itsenäisyyspäivää! Koitetaan pitää huolta tästä maasta joka on meille taisteltu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti