maanantai 30. toukokuuta 2016

Se on kesä nyt

Ilma on melkein helteinen ja kostea. Vähän trooppisen tuntuinen. Ihanaa kun on lämmintä. Jo amupäivän puolella oli yli +20C.

Luonto tuoksuu kukkasilta ja kuulostaa linnun laululta ja viimeisiltä koulupäiviltä. Koululaisten välituntiäänistä kuulee jo että he alkavat olla kesätunnelmissa. Ihanaa kun voi pitää ovia ja portteja auki. Kunhan välillä tarkistaa missä koirat menevät. Ihanaa kun aita on nyt vedetty etupihan puolelle kokonaan.

 Lepakon pönttö pitäisi rakentaa. Hyttysiä on alkanut olla aika runsaasti. Minä vähän luulen myös että terassin kulmalla jossain on linnun pesä. Siinä on käynyt sen verran kova liikenne. Joku on myös yrittänyt istua ikkunalaudalle ja epäonnistuneesta yrityksestä on jäänyt siitepölyyn kaunis kuva tuiskahtaneesta linnusta. Voi raukkaa.

Juhannusruusussa jo isot nuput.

Raparperista on kerätty pakkaseen kolme pussillista satoa ja nyt se saa minun puolestani kukkia kauniina koristuksena.
Jos vielä satoa kaipaan niin olkoon sitten vaikka vähän puisevaa.


Kurjenmiekat selvisivät hengissä, vaikka olin varma että ne kuolevat.
Lumipalloheisin vihreät kevätkukat sopivat hyvin yhteen voikukkien kanssa.

Kesäturkkikoira. Saas nähdä selvitäänkö tänä kesänä ilman hotspottia (koiran ihotulehdus).

 Ostettiin tytölle sandaalit kun hän ei näytäkään olevan ihan yhtä innoissaan paljain jaloin kävelystä kuin viime kesänä. Jostain syystä hän on inhonnut sandaalejaan, mutta tänään sain suotutelluksi laittamaan ne jalkaan. Kai muuten voisi kulkeakin Feelmaxeillaan, mutta niihin pitää aina pukea erikseen sukat ja jos tahtoo viipottaa ilman vaippaa niin sandaalit on helpompi tarvittaessa pestä.
Pirjan kukinta alkaa olla jo loppusuoralla. Punakanelissa on muutama kukka yhden oksan kärjessä. Perheomenapuu sen sijaan on täynnä kukkia.
Eilen siivottiin vähän pujoja pihasta.
Pihlaja on yksi lempipuistani ja tänä vuonna ne kukkivat ihan kohtalaisen komeasti.

 Pelkkä aurinkoinen hiekkakenttäkin voi olla kaunis katsella. Ja varsinkin mukava tuntea sen karheus ja lämpö jalkapohjissaan. Aamun varjopaikoissa on vielä viileää, mutta päivän mittaan aurinkoiset kohdat tulevat polttavan kuumaksi. Sitä on kesä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti