torstai 3. syyskuuta 2015

Syksyn satoa




Viime sunnuntai ole meille syksyn sadonkorjuupäivä. Kerättiin viimiset viinimarjat pakkaseen, nostettiin perunat ja laitettiin kasvimaa kuntoon.
Omenat ovat ihan rupisia ja huonoja, mutta on niitäkin puusta käyty muutama hakemassa ja koko perhe on nauttinut näistä muutamista syömäkelpoisista yksilöistä.
Perunamaa ei onnistunut niin hyvin kuin ajattelin kun sitä keväällä/alkukesästä laitettiin, mutta kuitenkin paremmin kuin pelkäsin kun varret alkoivat kuolla pois. Saatiin muutaman aterian verran pieniä perunoita koko perheelle.

Parvekkeella herneiden kasvatus oli kohtalainen menestys. Tosin herneet olivat kohtalaisen mauttomia, mutta syytän siitä enemmän kylmää kesää ja sitä ettei herneisiin päässyt kunnolla muodostumaan sokeria, kuin omia viljelytaitojani (joissa niissäkin on paljon parannettavaa). Tomaatit sen sijaan ovat vasta nyt tehneet raakileita ja arvonkin tässä voisiko tuon tomaattiruukun tuoda sisälle ja kasvivalon alle kun ilmat alkavat viilentyä ja miten kylmästä tomaatti ottaa itseensä.
Perunamaa laitettu odottamaan talvea. Tuohon kasataan vielä varmaan haravoituja lehtiä syksyn mittaan että saadaan seuraavaksi kesäksi enemmän massaa missä perunoilla toivottavasti on paremmin tilaa kasvaa.





Tikka vieraili pihapuussa.

Näitä vieraita löytyi peräti kolme. Yksikään ei ole enää hengissä, vaikka kauniita olivatkin.

Pieni haravointiapulainen.
Tomaatit ovat tällä hetkellä vielä tätä kokoluokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti