torstai 26. marraskuuta 2015

Pimeä marraskuun päivä ja hiljaisuutta

+1. Lunta on sadellut eri muodoissaan pitkin päivää. Välillä suuria ja märkiä rättejä, sitten pientä vedensekaista, sitten hiljaa leijuvia pieniä hiutaleita jotka muuttuvat pikkuhiljaa suuremmiksi. Harmi vaan että nuo sulavat sitä mukaa kun osuvat märkään maahan. Ihan puhdasta vettä on onneksi tullut vain vähän. Sisällä on pimeää kuin iltamyöhällä.

Varikset ovat taas jo jonkun aikaa kerääntyneet parviksi kylälle. Niiden lisäksi illan hämärtyessä on kuulunut miten suuriakin joutsenparvia on liikenteessä. Tänään vielä oli pellolla suuri parvi joutsenia. Milloin lienevät aikeissa muuttaa...
Yle uutisoi joutsenten muutosta.

Siinä on lämpöpussin päällä muutama hiutale!
Risto Sulkava kirjoitti Suomen Luonnon blogissa hiljaisuudesta. Niin paljon ja kovasti olen sitä peräänkuuluttanut ja toivonut menneiden vuosien aikana että oikein lämmittää lukea tällaisia kuvauksia hiljaisuudesta. Joku tajuaa sen mitä minäkin olen niin paljon kaivannut! Minä metsien ja maaseudun kasvattina olen pienestä oppinut jonkinlaiseen hiljaisuuteen. Ehkä siksi tiedostan metelin, hälinän ja ylimääräiset ärsykkeet aika helposti. Tulen levottomaksi ja väsyn vaikka en tekisi muuta kuin kävelen hiljakseen kaupungilla. Huomaan jokaisen ihmisen, tiedostan taustahälyn ja olen levoton.
Me asumme maalla. Joku sanoisi että hiljaisessa paikassa, mutta minulle tämä ei ole hiljainen. Lähellä kulkee kohtalaisen vilkas maantie. Kohtalaisen vilkkaalla tarkoitan nyt sitä että kun yhden auton ääni on vaiennut niin harvoin väliin mahtuu paria minuuttia pidempää aikaa kun jo kuuluu seuraava. Jos sille päälle satun niin tämä autojen huminakin on välillä tehdä minut hulluksi. Joskus taas onnistun unohtamaan sen ja keskittymään johonkin muuhun. Minulta ei ole pois jos joku muu tahtoo asua vilkkaissa paikoissa missä on paljon virikkeitä ja menoa ja meininkiä, mutta itse etsin aina hiljaisempia ja rauhallisempia paikkoja.
Tämä ei ole yöllinen taivas vaan marraskuun kesikäpivän lumisade. Valotusaika mahdollisimman lyhyeksi ja salama käyttöön niin lumisateen saa kuvattua varsin viehättävällä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti