perjantai 20. marraskuuta 2015

Vettä, räntää ja milloin lunta?


Kotimittari näyttää +1,5C ja vettä tulee. On tullut koko aamun ja oikeastaan jo pari päivää on satanut tauotta.

Vielä yksi sinnikäs orvokki kukkii
Syksy onkin tähän asti ollut ihana ja kuiva. Lapselle joka nyt alkaa olla puolitoista vuotta nämä ovat oikeastaan olleet ensimmäisiä sateita jotka hän saattaa kunnolla muistaa. Alkukesän sateista hänellä ei varmasti ole mitään mielikuvia. On tästä vedestä otettukin ilo irti. Tyttö vietti toissapäivänä pitkän tovin juosten tienvieressä olevaa lätäkkö päästä päähän ja kerran oli siellä naamallaankin. Hän on myös oppinut keräämään rännistä vettä.
Tuota pientä ei ainakaan sade tunnu haittaavan. Lapsen intoa katsellessa sitä jaksaa itsekin paremmin näitä sateisen harmaita päiviä. Ei sillä että oikeasti en sateesta pitäisi. Minähän olin ihan innoissani kun tämä sadekeli alkoi! Luultavasti kuitenkin eniten siksi että lapselle sai pukea saappaat ja sai katsella miten hän ottaa ilon irti. Muutenkin olen aina välillä tykännyt lähteä kävelemään kaatosateeseen. En osaa sanoa mikä siinä on niin hauskaa, mutta joku taika siinäkin on. Kunhan sade ei jatku viikkokausia.
Nyt sadetta on saatu muutama päivä putkeen ja alkaa vähän jo kyllästyttää. Viitaten edelliseen väittämääni, ei kyllä varmasti tulisi lähdettyä kahta-kolmea kertaa päivässä ulos jos ei tuota pientä töttiäistä olisi. Luultavasti kerran päivässä yrittäisin vähän ulkoilla, mutta tuskin sen enempää. Lapsi kuitenkin haluaa ulos ja minäkin haluan nähdä miten lapsi nauttii ulkoilusta. Vaikka on kyllä tunnustettava että en joka kerta todellakaan lähde innosta kihisten tuonne vesisateeseen. Päivän ensimmäinen ulkoilu on aina ihan mukava, mutta kun puolenpäivän aikaan lähden nukuttamaan lasta tai iltapäivällä tämän kanssa pihalle niin vaatteet saattavat olla vielä edellisestä kerrasta vähän kosteat ja ikävät eikä pimeään iltaan olekaan lopulta niin hauska lähteä rämpimään.
Lapsen Hunterit

Lapsella on kyllä varusteet hyvinkin viimisen päälle. Keväällä ostettu Lotta & Kassi kurapuku on toiminut todella hyvin. Pitää vettä ja sadettakin ja vaikka on pari kestaa pesty niin tuntuu edelleen olevan iskussaan. Joskus halvallakin voi siis saada hyvää. Saman merkin kurahanskat ovat olleet nyt näillä sadekeleillä käytössä ja ainakin toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Minulla kun on päiväkodilta kokemuksia kurahanskoista jotka yhden tai kahden käyttökerran jälkeen alkavat vuotaa. Toki tuo pieni ei ihan samalla tavalla niitä vielä kuluta kuin pari vuotta vanhempi.
Ostettiin tytölle myös Hunterin saappaat. Niitä kun vääntelee käsissään niin on niin lötkö että on melkein kuin sukka. ja sehän sopii meille kun olen sitä mieltä että terve jalka ei tarvitse turhaa tukea vaan enemmänkin vapautta kehittää ja ylläpitää lihaksia. Samalla ajatuksella lähdettiin hakemaan talvikenkiä. Ihan yhtä lötköjä ei löydetty, mutta Superfitiltä löytyi koossa 20 hyvät tarralla suljettavat Goretex kengät. Pohja taipuu ja ei ole piilokorkoja. Verrattuna saman merkin kesäkenkiin jotka jouduttiin vähän pakolla ostamaan kun tarve iski niin äkkiä nämä ovat ihanat. Minulla oli oikeastaan aina vähän huono omatunto kun puin ne kesäkengät tytön jalkaan. Korkopohjallinen, ylös kaartuva varvasosa ja kenkä muutenkin tuntuu turhan jäykältä.



Tänään on Hämeenlinnassa jo satanut jotain lumen ja rännän väliltä. Olen kuunnellut koko aamun paikallisradiota ja sieltä tämä tietokin on minulle kantautunut. Meillä tuli hetken aikaa veden seassa valkoisia rättejä, mutta sekin loppui nopeasti. Radiossa lupailtiin kovasti että illan ja yön aikana pitäisi tulla lunta. Olen toiveikas, mutta samalla en uskalla vielä innostua etten pettyisi liikaa.
Huomenna on Laurinmäellä joulunavajaiset. Vuosi takaperin tuli ihanasti lunta juuri tuoksi päiväksi ja tapahtuma oli todella tunnelmallinen. Olisi ihanaa saada nytkin lunta veden sijaan. Paikan 50-vuotis juhlat kun mentiin niin sateisissa merkeissä ja väkeäkään ei sen takia ollut kovin paljon. Pidetään siis peukkuja. meiltä ollaan lähdössä satoi tai paistoi.
Laurinmäen joulunavaus 2014



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti