keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Plussa ja tuulihujakkaa

+1C ja jonkinlainen tuuli.
Yöllä on tullut lunta ja aurakin kävi aamusella pihassa kääntymässä. Ihailtavan ahkerasti se onkin käynyt kun parina edellisenä talvena käynnit on voinut laskea yhteen kahden käden sormilla.
Vaikka nytkään lunta ei minusta ole paljoa niin on sitä onneksi jo sen verran etteivät nämä plussakelit sitä minnekään vie. Voisin käydä tänään laittamassa lumilyhdyn.

Eilen kävi aikamoinen tuulenhujakka. En uskaltanut viedä tyttöä pihalle ollenkaan päivällä ja piti sitten jäädä itsekin sisään. Tuuli on yksi niistä sääilmiöistä joista nautin mieluummin vain kohtuullisina annoksina. Tähän liittyy tarinakin jota en tosin ala nyt tässä kertomaan, mutta ehkä joku päivä.
Sähkötkin olivat pois puolitoista tuntia. Ei paha, mutta pienen vauvan kanssa ilman valoja tai juoksevaa vettä (vesipumppu toimii sähköllä) on selviytyminen tällaiselle nykyihmiselle vaikeaa. Onneksi sentään ehdin ottaa ämpäreihin vähän vettä.
Illalla käytiin Turengissa hakemassa miehen auto huollosta ja sieltä tullessa saatiin tytön kanssa vähän happihyppelyä. Sytyttelin kynttilät pihalle ja tyttö laski mäkeä lumiauran nostamassa kasassa, Oli tuo pieni pihapyrähnys päivän pelastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti