lauantai 6. kesäkuuta 2015

Huonosti varustauduttu

Tänään aamupäivästä ylin lämpötila keittiön mittarissa +21c. Hikoilin toppi päällä kun rakennettiin tuota jop joskus aikaisemmin mainitsemaani perunamaata (ja minä vain kannoin muutaman lankun, havaroin vähän ja tökin perunat kasaan. Mies kärräsi lehtikompostia monta kärryllistä kollege T-paiden päällä eikä valittanut.
Hyttysiä oli jo ihan tapettavaksi asti, mutta ei vielä tuskastumiseen asti. Myös yhden ihan järkyttävän kokoisen paarman bongasin.
IP oltiinkin sitten Janakkalan kirkonkylällä Laurinmäen kesänavajaisissa (Laurinmäestä tulossa ihan oma juttunsa joskus. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka) ja arvatkaa muistinko ottaa kameran mukaan? Ja arvatkaa oltiinko aika kesätamineissa ja arvatkaa alkoiko sataa ja oliko kylmä? Kotimatkalla auton mittari näytti +12c ja vettä tuli koko matkan. Tyttö ei valittanut ja kädetkin olivat ihan lämpöiset kun siirsin repusta autoon, mutta minua paleli ja nyt on kurkku ikävästi vähän kipeä.

Jokakesäinen puutarhankastelu-urakka jo hyvässä vauhdissa.
Monesti se on kyllä ihan rentouttavaakin iltapuhdetta.
Saa nuuskia illan tuoksuja ja kuunnella lintujen iltatoimia.
Huomiseksi on taas vaihteeksi luvattu ihan älyttömiä tuulia. 4-7 m/s Ja tuo 4 on siis yöllä. Päivä mennään aamusta ja illasta 5 m/s ja muuten 6 tai 7 m/s. Muuten sää vaikuttaa ihan kauniilta. Josko saataisiin vielä mullat tuohon toiseen päähän perunamaata johon tuleekin kasvimaa. Tosin minulla ei ole vielä mitään muuta laitettavaa siihen kuin ruohosipulin siirto vanhasta paikasta. Mutta ehkä sitä kesän mittaan :)
Tuo meidän pieni perunamaa ei paljoa siementä vetänyt. Eli nyt meillä lojuu jouten aika iso pussillinen siiklin siementä jonka kohtalosta en tiedä.
Tänään oli muuten vanhan kansan perunanistutuspäivä. Eli vaikka pelkäsin että oltiin ihan myöhässä niin eipäs ainakaan vanhan kansan mukaan oltukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti