keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kaunis kesä vaihtelevassa säässä

Vaihteleva sää... No todellakin. Juhannusta edeltävänä torstaina oli sateista ja kalsaa. Juhannusaattona puolestaan sateli aamupäivästä ja vähän ripsi iltasellakin, mutta noin pääosin oli poutaa ja kohtalaisen kaunista. Pienessä tummavetisessä järvessä veden lämpötila oli +16C. Tänään sain kuulla että myös Näsijärvessä oli ollut +16C. Tuuli on onneksi ollut ihan siedettävä jo useamman päivän. Eilen oli suorastaan melkein tyyntä!
Juhannuksen jälkeinen sunnuntai olikin todella kaunis ja lämmin, mutta silloin istuttiin autossa... No ei sentään koko päivää. Aamulla ehdittiin kävelemään ja iltasella kotona leikkasin ruohon.

Linnunpesä kaatuneessa puussa.
Tänään on lämpötila noussut +21C. Eilen illalla alkoisataa ja sade jatkui tämän päivän puolella puolillepäivin asti. Sitten tuli ehkä n. tunnin tauko ja sitten kunnon ukkoskuuro. Oli muuten vuoden ensimmäinen ukkonen. Vuorokauden sisään on vettä tullut 20,5mm.

Luontohavainnoista, tällä viikolla olen bongannut pari pikkulintua hätyyttämässä oravaa puusta puuhun. Olisiko orava yrittänyt munavarkaisiin vaiko vain harhaillut liian lähelle pesää.
Kielojen kukinta alkaa olla lopuillaan, mutta eilen aukesivat ensimmäiset juhannusruusut. Tuoksuvattu ava kukkansa ihan lähipäivinä. Lumipalloheisi on parhaimmassa kukassaan ja ukonhatussa on pienet vihreät nuput. Toissapäivänä pihassaistui ihan valtava jänis (olisiko sama jonka jäljet löysin kasvimaalta kun palattiin juhannusreissulta kotiin) ja tänään todella kaunis ja terveen näköinen kettu tuli ihan pihan reinalle pellon puolelle.
Joku pikkulintu on tehnyt pesän leikkimökin terassille. Arvelen että on sama joka toissakesänä pesi ikkunalaudalla.
Kymenlaakson puolella riitti hyttysiä vaikka koko muulle maalle jaettavaksi, mutta meillä kotona niitä on vain muutamia yksittäisiä yksilöitä illassa.
Sisälle oli jostain eksynyt tuhatjalkainen ja lapsi oli ihan hilkulla syödä sen (hyi).

Hyötykasvipuolella muutama peruna on nostanut päänsä ja tänään huomasin ensimmäisessä herneruukussa parvekkeella jotain pientä ja vihreää.
Vesimittari


Vaikka yleensä jäiriinnyn liikenteen äänistä niin jotenkin työssä olevan traktorin ääni vaan kuuluu asiaan.
Kotimetsän on vallannut kukkaloisto kun metsää on muutaman vuoden aikana harvennettu ja raivattu.

Juhannusruusu toissapäivänä


Lumipalloheisi
Siellä se perunamaa on. Ei järin kaunis, mutta toimiva. Onhan tässä aikaa parannella vuosien mittaan.


Linnun (harmaasieppo?) pesä leikkimökin terassilla.

Osa kuvista on veljen tyttöystävän ottamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti