tiistai 23. joulukuuta 2014

Aatonaatto

Tänään aamulla -5c. Nyt -6c. Tuuli jonkun verran ja aamupäivällä tuli pientä lumiraetta taivaalta.
Eiliset pyryt eivät ihan meille yltäneet. Maassa on ehkä puolisen senttiä lunta. Huomiseksi on luvattu lisää. Valkea joulu tänä vuonna :)

Olin tänään rauhallisella kävelyllä lapsen ja kameran kanssa. Varsinainen eläinpäivä. Heti pihasta päästyä oli vastassa kaksi oravaa joista toinen kiipeili jonnekin pois, mutta toinen jähmettyi odottamaan että sain ottaa muutamia kuvia ja pääsin jatkamaan matkaa. Sitten oli lintua jos jonkin moista. Pellolla oli iso pikkulintuparvi, variksia oli tiellä ja harakoitakin bongasin pari.
Paluumatkalla päätin testata kameran rajoja ja yritin kuvata kaukana parin pellon takana seisovia hevosia. Jalustan kanssa olisi onnitunut paremmin. Noin suurella zoomilla millinkin tärähdys ja hevoset katosivat kuvasta. Myös lintukuvista varmasti useampi olisi ollut hyviä jalustan kanssa, mutta pikkuhiljaa aletaan tulla tutuiksi tuon kameran kanssa. Kun vielä pääsen siihen miten manuaalinen zoomi toimii niin kaikki sellaiset tekniset yksityiskohdat joita osaan tällä hetkellä kaivata ovat hallussa. Sitten pitää vaan alkaa hioa taitojaan.



Vanha on kaunista

Kuka kumma on heittänyt omenan tienpientareelle?
No kaunis kontrasti valkean lumen kanssa.


Variksen jäljet





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti