perjantai 12. joulukuuta 2014

Harmaata ja kurjaa

Pari viimepäivää ovat tarjonneet yhtä kurjaa ulkoilusäätä kun alkuviikkokin. Tuuli puhkuu ja puhaltaa niin että olen sormet jäässä yrittänyt suurella kiireellä napsia kuvia vähän sieltä ja täältä. Toissailtana satoi ihan mukavasti luntakin, mutta aamulla oli taas plussaa ja lumet lähteneet. Tänä aamuna oli maassa ohut lumikerros, mutta +1c ja lumi tuli ja meni kuin kamelin pieru saharassa. Tänään on muutenkin taivaalta tullut vettä melkein kaikissa mahdollisissa olomuodoissaan. Ihan mukavaa että lumen tapaistakin tulee, mutta jäisi nyt maahankin.

Hyvä keksiä tällaisia "tekosyitä" kuin sää sille että kuvat eivät ole niin hienoja kuin tahtoisin uudella hienolla kameralla ottaa.
Oikeasti syitä lienee pari. Ihan todella tuo kurja sää joka ei inspiroi (juu, oli tarkoitus löytää säästä kuin säästä kaunista ja kivaa, mutta pidemmänpäälle tympäännyn jos sää ei muutu mihinkään) ja pakottaa kuvaamaan nopeasti. En ehdi kunnolla katsoa paikkoja joissa kuvata kun haluan vaan äkkiä pois enkä jaksa ottaa isoa liutaa kuvia samasta paikasta että saisin harjoiteltua sitä miten juuri sieltä otetaan onnistunut kuva.
Toinen syy on se että nyt vasta ihan oikeasti opettelen ensikertaa kuvaamaan kunnolla. Olen harjoitellut manuaaliasetuksien käyttöä ja se ei vielä ihan suju.
Mutta ihan oikeasti, kun vertaa siihen mitä E7 tarjosi niin minun pitäisi hyppiä ja tanssia riemusta kun katson näitä otoksiani. Minulla ei niihin ja harjoituksen määrään nähden ole mielestäni mitään syytä valittaa. Mutta kun pitää olla tällainen "kaikki tänne heti ja nyt" -ihminen :)





Tuuli riepottelee puita



"Lunta tulvillaan on raikas talvisää"
 Huomenna ollaan lähdössä laivalle ja on luvattu aika mieletöntä tuulta. Onneksi se taisi ainakin Forecan mukaan vähän hellittää yöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti