lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulunalla vaihteleva sää


Nyt onkin ollut kaikenmoista säätä ja tuulta ilmassa ruotsista tulon jälkeen. Lämpötilat ovat pysytelleet nollan molemmin puolin. Tiistai oli mitä ihanin talvipäivä. Aurinko paistoi ja oli kaunista. Keskiviikkona oli pilvisempää, mutta silti todella mukava ulkoilusää. Pihassa oli ihan tyyntä ja pikkupakkanen. Sitten tulikin plussapäivä ja vesisade. Onneksi ei satanut kovasti eikä koko päivää, mutta se muutti lumen sohjoksi ja jääksi. Sitten löikin taas pakkaselle ja tänään tiet ovat olleet kuin luistinrataa. Muuten tänään oli todella kaunis päivä.

Harmillisen vähän on jaksanut vaan olla pihalla. Ensin oli ihan reissusta rääkistynyt, sitten kun toipui niin oli kurja sää ja nyt on alettu joulusiivoukset.
 Pitää ottaa nämä päivät väittämätestailun suhteen siltä kannalta että nyt testataan mikä on tilanne kun ulkoilee vaan vähän. Tarkoitus olisi joulun pyhinä kyllä ulkoilla ihan urakalla ja testata tuleeko uni paremmin silmään. Sikäli valitsin vähän hölmön väittämän tähän elämäntilanteeseen kun tyttö ei nuku vielä täysiä öitä ja tytön nukkumiset vaikuttavat omaan nukkumiseen enemmän kuin mikään muu. Tosin nyt voin samalla testata vaikuttaako raitis ilma lapsen nukkumiseen myös.

Pitäisi jo kaivaa tuulikaapin kätköistä nastat kenkiin. Tuolla liukastellessa joutuu jatkuvasti katsomaan jalkoihinsa että löytää sen mahdollisimman pitävän jalansijan ja nenä maassa kulkiessa jäävät kaikki kauniit meisemat helposti huomaamatta. Sitä katsoo liian lähelle.
Välillä on mukava kulkea tutkimassa maan yksityiskohtia, mutta tekee myös hyvää kävellä pää pystyssä ja imeä maisemaan sisäänsä.
Minä olen niitä ihmisiä jotka eivät osaa kulkea huomioimatta vähän kaikkea ympärillään. Katselen taloja, puita, lintuja, käpyjä, oksia, kiviä, roskia (mur) ja märälle asfaltille eksyneitä kastematoparkoja.


Sumua ilmassa



Pitkästä aikaa kaadettiin joulukuusi omalta tontilta. Viiminen plussapäivä
ennen joulua, jos ennustukset vaan pitävät paikkansa.

Plussapäivä
Minun riemukseni sääennusteet lupailevat että nyt kun tänään laski lämpötila pakkaselle niin sen ei pitäisi enää ennen joulua siitä plussalle pompsahtaa. Jos ennusteet osuvat oikeaan niin jouluna olisi edes vähän lunta maassa. Viime joulu ei oikein tuntunut edes joululta kun oli musta maa. Jouluvalotkin tuntuivat jotenkin ihan laimeilta.
Parveke sai jouluvalot



Jotenkin tykkään niin paljon pellon ja kuusien väriyhdistelmästä.



Ojassa virtailee vesi

Tässä oli jännät värit. Tumma taivas ja puut ja kirkkaana hohtava sänkipelto.







Vanhan koivun silhuetti





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti