keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Ihmeellinen valoilmiö ja viimeiset(?) joutsenet.

Aamulla n. +3c ja taivas lähes pilvessä. Aurinko pilkotti muutamasta rakosesta.
Nyt illalla lämpötila on hyvin lähellä nollaa ja taivas lähes pilvetön.

Yöllä oli aikamoinen myrskytuuli ja odotin että se olisi tehnyt enemmänkin tuhoja, mutta oli vain kuljetellut kottirärryä ehkä puolisen metriä eri paikkaan ja heittänyt grillinpressun pusikkoon. Ikävästi se kuitenkin puhalteli vielä aamupäivän kävelylenkilläkin. Ei tosin enää yhtä kylmästi kuin eilen.















Luulin joutsenten lähteneen muille maille, mutta kotimatkalla näin kun kolme joutsenta lensi tien yli ja pihaan päästyä huomasin ne sekä muutaman muun kokoontuneen toitottamaan lähipellolle. Valitettavasti niistä en saanut kuvaa.

Olisi tuota kävelyä pidempäänkin jatkanut, mutta kun tietää että tyttö nukkuu aamupäivisin vaan sen 30min niin piti kääntyä jo kotiin. Aurinkokin kurkisteli pitkästä aikaa.
Vielä pari kuukautta sitten manasin aurinkoa jonnekin missä se ei yleensä paista. Meillä kun on suuret ikkunat jonnekin melkein etelään ja aurinkoisina päivinä talo on kuin sauna. Nyt oli kuitenkin vaan mukava nähdä vilaukselta tämä vanha tuttu. Kun oltiin jo sisällä se vasta alkoi kunnolla paistaa ja oikean aurinkokuvan nappasinkin olohuoneen ikkunasta.




Jos sitä lähtisi kohta katsomaan näkyykö ulkona tähtiä tai kuuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti